PEDICURE

"Happiness is a ball after which we run wherever it rolls, and we push it with our feet when it stops."
Een bezoek aan de pedicure is een uurtje vakantie voor je voeten.

U bent van harte welkom in mijn praktijk voor een professionele pedicurebehandeling en u kunt rekenen op mijn persoonlijke aandacht en deskundig advies. Ik neem graag alle tijd voor u. In mijn praktijk staan kwaliteit en hygiëne op nummer één. Ik werk met de nieuwste apparatuur en gebruik kwaliteitsproducten.
Sinds 2000 ben ik gediplomeerd pedicure en daarnaast bezit ik aantekeningen voor voetverzorging bij diabetici en risicogroepen.
Voetverzorging bij een pedicure begint met een korte analyse over mogelijke ziektebeelden, afwijkingen aan de voeten en drukplekken. Vervolgens wordt voor een geschikte behandeling gekozen.
Tot de werkzaamheden van een pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt en likdoorns, het knippen en frezen van de nagels en nagelproblemen oplossen. Daarnaast behoort het geven van adviezen en het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten tot mijn taak. De behandeling wordt afgesloten met een fijne voetmassage. Ook als u geen voetproblemen ervaart is een bezoek aan de pedicure een weldaad voor uw voeten.
Mocht ik problemen constateren die buiten mijn behandelingsmogelijkheden liggen, dan verwijs ik u door naar een huisarts, collega of podotherapeut.

Ik ben aangesloten bij de landelijke brancheorganisatie Provoet. Hierdoor blijf ik op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en kwaliteitsnormen binnen het vakgebied. Pedicures aangesloten bij Provoet zijn altijd gediplomeerd.

Ook ben ik geregistreerd bij Procert (KwaliteitsRegisterPedicures, ook wel KRP) en in het bezit van een AGB-code (Register Algemeen Gegevensbeheer Zorgverleners) waardoor u in aanmerking kunt komen voor een vergoeding van uw zorgverzekering. Wanneer u diabeet bent en uw simms classificatie is 1 of hoger dan kunt u een afspraak maken bij Podotherapie Rondom, de praktijk waar ik mee samenwerk. Zij bepalen uw zorgprofiel en het aantal behandelingen dat eventueel vergoed wordt.
Gespecialiseerde en medisch pedicures kunnen zich registreren in het KRP. Staat de pedicure geregistreerd, dan voldoet zij aan de onderstaande kwaliteitsnormen:
-Het naleven van de door de branche vastgestelde normen betreffende hygiëne, arbeidsomstandigheden en milieu.
-Het naleven van de door de branche ontwikkelde evidence based richtlijnen ten aanzien van diabetes mellitus en reumatische aandoeningen.
-Het behalen van accreditatiepunten door het volgen van bij-en nascholingen.

Het Codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke-en branche eisen.

PROVOET 2577
PROCERT/KRP 9487
AGBzorgverlenercode 96001645
AGBpraktijkcode 96(0)01649
Kamer van Koophandel 30171878
BTWnummer NL169280627B01