mgtebrake@gmail.com

VOETREFLEXOLOGIE

"May your feet take you where your heart wants to go"

Voetreflexzonetherapie is een drukpuntmassage die al eeuwenlang gebruikt wordt. Het geeft een diepe ontspanning waardoor blokkades in het lichaam kunnen verminderen. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd om een nieuwe balans te vinden.Deze massage is geschikt voor iedereen die klachten ervaart en/of behoefte heeft aan ontspanning. Volgens de voetreflexologie wordt het hele lichaam weerspiegeld in de voeten.

Alle organen hebben een eigen reflexzone op de voet. Door deze zone gericht te masseren ontstaat een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan, wordt de lymfe-en energiedoorstroming gestimuleerd en kan het lichaam afvalstoffen beter afvoeren. Hierdoor kunnen allerlei reacties ontstaan. Veelal positief, maar ook minder leuke. Reacties na de massage zijn onder andere vermoeidheid ,slaperigheid ,transpireren, dromen, donkere urine, emoties, machteloosheid of juist meer energie. Soms voelt iemand zich een tijdje niet zo lekker. Als reflexoloog interpreteer ik ook de mindere reacties als positief. Er is beweging. Hierdoor kan iemand zich na verloop van tijd beter en energieker gaan voelen. Omdat kinderen en jongeren nog geen langdurige blokkades hebben opgebouwd reageren zij over het algemeen snel op voetmassages.

Het unieke van de opleiding bij Total Health is dat de westerse reflexzonetherapie gecombineerd wordt met de traditionele Chinese massagetechnieken. Hierbij worden meridianen en acupunctuurpunten op benen/voeten en armen/handen behandeld. Er zijn fysieke massages voor lichamelijke klachten en energetische massages voor emotionele disbalans. Door het combineren van deze massages zijn de mogelijkheden eindeloos.

Onderstaande klachten kunnen behandeld worden met behulp van voetreflexmassages:
Vermoeidheid
Burn out
Stress gerelateerde klachten
Emotionele klachten
Depressie
Slaapproblemen
Ademhalingsklachten
Hormonale disbalans
Keel,neus en oorklachten
Spijsverteringsklachten
Palliatieve zorg
Klachten bij baby's en kinderen
Hoofdpijn/Migraine
Spier-en gewrichtsklachten
Ondersteuning bij afvallen
Ontgiften
Urinewegklachten
Rouwverwerking

U kunt kiezen uit een klachtgerichte behandeling of uit losse massages. Bij een klachtgerichte behandeling wordt eerst een uitgebreide intake afgenomen om de klacht in kaart te brengen. Naar aanleiding van deze intake stel ik een op maat gemaakt behandelplan samen. Het behandeltraject bestaat uit minstens 5 behandelingen. Daarna volgt een kleine evaluatie.
Omdat ik tot en met de knie masseer vraag ik u een broek aan te trekken of mee te nemen die tot boven de knie gerold kan worden. Tijdens de massage ligt u onder een dekentje en wordt er (liever) niet gesproken zodat u echt kunt ontspannen.